Óvodapszichológus

Kedves Szülők!

Óvodapszichológusként az intézménybe járó gyermekek kiegyensúlyo­zott, korosztályuknak és egyéni adottságaiknak megfelelő fejlődésének támogatása, illetve a felmerülő pszichés problémák megoldása alkotja feladatköröm egyik legfontosabb részét.

A gyermekek segítése közvetett úton, pedagógus- és szülő-konzultációk mentén valósul meg, amit csoportos helyzetben való megfigyelések egészítenek ki. Egyéni pszichés támogató (terápiás) foglalkozásokra nincs mód az óvodában, de segíthetek abban, hogy a diagnosztikai- és terápiás ellátórendszerben merre induljanak gyermekükkel, amennyiben szükség van rá.

A szülőkonzultáció során együtt gondolkodunk gyermekükkel kapcsolatos kérdéseikről problémamegoldó, illetve problémamegelőző céllal. Körbejárjuk az esetleges óvodai, vagy családi életet érintő nehézségeket, nevelési kérdéseket.

Néhány példa a lehetséges témák közül: beszokási időszak, társas kapcsolatok – beilleszkedési nehézségek, krízisek (pl.: válás, betegség, költözés, testvérszületés), szobatisztasági gondok, valószínűsíthetően pszichés eredetű testi tünetek, alvással vagy táplálkozással kapcsolatos problémák, agresszív viselkedés, szorongásra utaló tünetek, iskolaérettség stb.

A közös munka célja, hogy jobban megérthessék saját és gyermekük helyzetét, megtalálhassák válaszaikat, és a felmerülő problémák megoldásához felfedezhessék közös erőforrásaikat.

Email elérhetőségemen tudnak kapcsolatba lépni velem, így tudunk személyes konzultációs időpontot egyeztetni.

Szeretettel várom jelentkezésüket!

Üdvözlettel:

 

Makai Adrienn

tanácsadó szakpszichológus

Elérhetőségeink:

Telefonszám: